Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Onrechtmatige hinder sportschool

Sinds 2019 is er een sportschool gevestigd in een winkelstraat recht tegenover onze woning. In het bestemmingsplan van de gemeente die op 22-11-2018 is vastgesteld is de bestemming Gemengd 2. Hierin staat maatschappelijke voorzieningen met onder andere de volgende uitzonderingen: kinderopvang, ziekenhuizen en nieuwe te vestigen sportscholen en fitnesscentra. Nu hebben we in het verleden weinig tot geen overlast ondervonden maar sinds een 3,4 tal weken zijn ze uitgebreid en hebben een nieuw lichtplan wat resulteert in een fel verlichte zaak waar we dwars doorheen kijken en de hele dag tot 21:30 u tegen bewegende sporters aan kijken, de sporters staan letterlijk in de etalage. We hebben inmiddels de sportschool laten weten dat we enorm hinder ondervinden aan de verlichting. We kregen een reactie dat ze druk bezig zijn om alles af te stemmen.
Helaas krijgen we de indruk dat ze er weinig aan doen en dit ook niet van plan zijn. Ondertussen sturen ze sporters naar ons toe met een aanbod van gratis sporten voor 2 weken.
Kunnen we advies krijgen wat voor ons de mogelijkheden zijn om dit probleem aan te pakken. Moeten we denken aan een handhavingsverzoek naar de gemeente toe, een melding doen van onrechtmatige hinder? De sportschool nogmaals aanschrijven?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag