Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Onlangs is de woningbouw begonnen met grootonderhoud in onze straat. Iedereen moest alle isolatie van zolder halen omdat er isolatie van buitenaf zou worden geplaatst. Dus dat hebben wij netjes gedaan. En nadat ze waren begonnen met de "verbouwing" is er asbest aangetroffen in het dakbeschot, bij de cv. Buiten het feit dat wij er aan blootgesteld zijn door hun, wij moesten het van de woningbouw weghalen.
Na een onderzoek van een bedrijf bleek dat het asbest onder klasse 3 valt (de hoogste klasse).
En daardoor is onze hele zolder leeggehaald, zonder dat wij daar van op de hoogte waren gesteld en of toestemming voor hadden gegeven.
Ze zijn in totaal 5 dagen bezig geweest om onze zolder leeg te halen en nog eens 2 dagen om het op te ruimen. Behalve een cv ketel en 2 lampen, die volgens hun niet besmet waren??
Al onze spullen staan nu in 2 containers opgeslagen.
Inmiddels hebben we 1 container in mogen zien om te kijken wat we willen houden en wat weggegooid mag worden.
Wij willen natuurlijk niks weg doen.
Heel veel spullen die in de eerste container staan, waren beschadigd en of moedwillig kapot gemaakt. B.v. een ventillator op standaard, die is omgebogen anders pasten het niet in de zak.
Beeldjes die gebroken zijn, apparatuur die beschadigd zijn, deuken, krassen etc etc etc etc.
Nu hebben ze ons een voorstel gedaan.
- € 2000,- en dan wordt er schoongemaakt wat schoongemaakt kan worden. En dat is dus bijna niets.
-€7000,- en dan mogen we 5 dingen uitzoeken.
-€9000,- en dan blijft de container dicht.

Voor ons is dit absolute niet schappelijk, voor dat bedrag kunnen we bij wijze net een nieuwe vloer erin leggen.
En wat te bedenken van alle foto's die erin liggen en alle andere dingen die van emotionele waarde zijn.
We hebben ze zelf een voorstel gedaan van €17500,-

Wat kunnen we hiermee doen, het schoonmaken is voor hun natuurlijk veel duurder. Dus ze zullen nooit alles schoonmaken.

En dan nog iets de woningbouw heeft het over groot onderhoud, maar het lijkt verdacht veel op een renovatie. Wat hun natuurlijk veel meer geld kost.

Waar hebben wij recht op, wat raden jullie ons aan.

Als ik het goed begrijp dan wilt u dat alles schoongemaakt wordt. Dan is dat wat u van de woningbouwvereniging mag eisen. De woningbouwvereniging wil dat blijkbaar ook doen maar geeft al aan dat voor alles wat niet schoongemaakt wordt € 2.000,- wordt betaald. Dat is niet redelijk. Als de kosten van schoonmaken hoger zijn dan de waarde van een bepaald gebruiksvoorwerp dan mag de woningbouwvereniging er voor kiezen om de waarde te vergoeden. Maar dat moet dus per gebruiksvoorwerp worden vastgesteld. Komt u er met de woningbouw niet uit dan kunt u een deskundige inschakelen die de schade kan vaststellen. U kunt de kosten van de deskundige normaal dan ook verhalen op de woningbouwvereniging (of de verzekeringsmaatschappij van de woningbouwvereniging.)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag