Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Onlangs hebben wij grond bij gekocht achter onze woning. Dit stond te koop als snippergrond.
Na 5 maand kwam het zou eindelijk de grond ingemeten worden. Volgens de andere partij zouden wij grond bijgekocht hebben,die al ruim 30 jaar in gebruik is door dit perceel als tuin, zo'n 30m2, niet de grond die achter onze schutting lag. De schutting/het hok moet terug naar de oude grensafscheiding.
Als woning bezitter was ik hiervan niet op de hoogte de makelaar heeft dit nooit aangegeven 7jaar geleden, de dame van de gemeente heeft hier niks over gezegd.
30 jaar geleden hebben hier mensen gewoond die ik goed ken, deze mensen hebben de schutting geplaatst die wij afgelopen maart afgebroken hebben. Hier zijn nog bewijzen van (foto's), helaas zonder datum, maar wel met kinderen er op die nu 29 en 27 jaar oud zijn.
Naar ons idee zou dit al ruim verjaard zijn, waardoor de gemeente ons dit sowieso niet meer te koop aan mag bieden.
Na de overdracht bij de notaris heb ik nog een verzoek gedaan een paaltje te slaan zodat voor ons de nieuwe erfgrens bepaald kon worden, hier wilde de andere partij niet aan meewerken.
In de koopakte staat wel vermeld dat
" het verkochte word aanvaard in de feitelijke staat, waarin het zich ten tijde van het sluiten van de koopovereenkomst bevond, geheel ontruimd (behoudend de eventuele mee verkochte roerende zaken), vrij van huur-, pacht- of enig ander gebruiksrecht en aanspraken wegens huurbescherming ".
Andere stukken van de verkoop van de woning staat benoemd dat er geen sprake is van grond van derden, geen andere onderhandse akten met betrekking tot het perceel, terreinafscheidingen zouden niet afwijken van kadastrale eigendomsrechten.
Er is alleen een stukje erfdienstbaarheid , kruip en loop pad, deze is gewoon in tact gebleven.
Onze vraag,
-tot in hoeverre kunnen wij ons beroepen op verjaring?
- mag er zomaar grond te koop aangeboden worden dat deel uitmaakt van onze tuin?
- zijn wij verplicht de situatie weer terug te brengen naar de voorheen kadastrale grens zoals die was?

Er is geen gebruik meer gemaakt van het stukje grond dat door de buren ingenomen is geweest ooit? En dat heeft u gekocht en nu claimen de buren dat er verjaring speelt door verkrijging van de grond wegens extinctieve verjaring?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De grond is al ruim 30 jaar in gebruik door het perceel van onze woning.
De andere partij zegt dit altijd gedoogd te hebben.
Wij dachten dat we grond bijgekocht hadden, achter ons perceel, echter de andere partij
Komt nu met het nieuws dat wij grond zouden hebben gekocht die al die jaren al door ons in gebruik is als tuin. Er is nooit meer aanspraak op gedaan door andere partij.


U heeft dus een te hoge prijs betaald aan de / uw gemeente? Dan zou u op grond van dwaling en/ of non conformiteit een prijsvermindering moeten toepassen door alsnog een beroep te doen op verjaring. Ik vrees dat de gemeente u zal aanwrijven dat u dat niet heeft gedaan voordat u de grond kocht en alzo uw rechten heeft prijs heeft gegeven. Ook omdat van de koper onderzoeksplicht wordt verwacht. Ik kan dit vraagstuk voor u uitzoeken voordat u andere stappen neemt. Hoe groot uw vordering ongeveer?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag