Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Onlangs heb ik een sociale huurwoning geaccepteerd. In de advertentie van desbetreffend appartement stond een concreet netto huurbedrag vermeld voor huishoudens met een inkomen onder een bepaald niveau. Dat is de categorie waar ik toe behoor. Tijdens de afspraak afgelopen woensdag voor de sleuteloverdracht en het ondertekenen van de huurovereenkomst stond echter een hoger maandelijks huurbedrag vermeld. Ik heb inmiddels al wel de sleutels ontvangen, maar de huurovereenkomst nog niet ondertekend, omdat de woonadviseur nog zou uitzoeken hoe het zat met de hoogte van het huurbedrag. Zij belde mij hier gisteren over terug en vermeldde dat ik alsnog het (hogere) huurbedrag zoals vermeld in de huurovereenkomst maandelijks moet betalen aan de corporatie en dat het bedrag in de advertentie onder voorbehoud was. Dit staat echter nergens in de advertentie vermeld en ook in het beleid van de corporatie staat dat er, indien er voor huishoudens met een lager inkomen een lager huurbedrag geldt, dit bedrag in de advertentie wordt.
Wat moet ik nu doen? Alsnog het huurcontract ondertekenen? Ik kan de hogere huur niet opbrengen en van mijn huidige woning heb ik de huur reeds opgezegd.

U moet nu even niets tekenen. U vraagt een gesprek aan met de woningcorporatie ( liefst met iemand erbij/getuige) en laat u uitvoerig
informeren omtrent de maandelijkse huur die u moet betalen.
U geeft duidelijk aan dat u de huur niet kan opbrengen en dat u een foutief beeld hebt van de aangeboden woning. U was immers in de veronderstelling minder huur te betalen.
Misschien kan de woningcorporatie bemiddelen en u tegemoed komt.
Leg het probleem bij de woningcorporatie neer en laten ze maar naar een oplossing zoeken.
Wel moet u duidelijk maken/aantonen dat u in de veronderstelling was een lagere huur te betalen.

Beoordeel dit antwoord:



U moet z.s.m. nakoming verlangen, niet alleen mondeling maar ook per aangetekende brief. Niet u heeft een foutief beeld van de verhuur, de verhuurder zit fout zoals het omschrijft. Is de corporatie ook de verhuurder van uw huidige woning? Dan is daar blijven zeker ook een optie. Betreft dat een andere verhuurder, dan geldt te meer dat u door toedoen van de corporatie in dit lastige parket zit en moet zij dit zeker oplossen door alsnog de woning voor het aangeboden bedrag te verhuren.

U kunt voor meer informatie / hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere huurrechtjuristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag