Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Onlangs heb ik een herstelbedrijf laten komen om mijn slot van de voordeur open te maken die was afgebroken. Telefonisch is mij verteld dat dit ongeveer 75 euro zou gaan kosten. Toen de monteur kwam bleek het allemaal mee te vallen en binnen 5 min was hij weer weg. Vandaag kwam de rekening en deze bedraagt ineens 152 euro. Gebeld met het bedrijf, maar zij zeggen nu nooit een bedrag genoemd te hebben en willen niets aan deze rekening doen. Wat kan ik hieraan doen?

Beste vraagsteller,
heeft het bedrijf een website en kunt u daar algemene voorwaarden downloaden of lezen? In principe is de afspraak gewoon rechtsgeldig, er is alleen een bewijsprobleem. Mogelijk worden er voorrij- kosten gerekend?

Beoordeel dit antwoord:


Deze prijsafspraak is bindend, maar de discussie erover kan - als er geen getuigen zijn - lastig worden omdat het mondeling is gegaan. Het is wellicht het slimste om iemand anders te laten bellen met zogenaamd hetzelfde probleem die informeert naar de prijs. Dat gesprek kunt u opnemen of u en andere getuigen luisteren mee. U kunt het bedrijf hiermee vervolgens confronteren. Het is overigens verstandig om wel het niet betwiste bedrag te betalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag