Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Zakelijk


Onjuistheden van gemeente bij rechter

Sinds het bouwen van ons droomhuis voerde de gemeente steeds nieuwe handhavingszaken tegen ons zonder duidelijke antwoorden te geven. Gevolg elke keer was dat er weer een nieuwe handhaving kwam nadat we weggehaald hadden wat wij dachten dat moest.

Uiteindelijk konden we er, na 6 jaar, niet meer tegen en zijn de gemeente ontvlucht.

1 van de handhavingszaken wat dat we een stukje verharding weg moesten halen omdat deze het landschap zou verstoren. Dit terwijl onze toenmalig buren parallel en direct aansluitend een veranda etc. mochten bouwen. Bij de rechtbank stelde de gemeente dat bij deze veranda geen verharding mocht komen (dus geen ongelijke behandeling vond zij). Dat er ook geen verharding bij onze toenmalige buren werd toegestaan is door de rechtbank in het besluit ook vastgelegd. In hoger beroep werden wij niet ontvankelijk verklaard omdat we de gemeente ontvlucht waren.

Nu, met een WOB-verzoek, is duidelijk dat er wel degelijk een verharding is aangelegd. Wat dus niet mocht. De gemeente weigert ons antwoorden te geven hoe dit nu kan.

Dit is maar een voorbeeld van de ongelijke behandeling, kunt u ons adviseren wat we met dit punt kunnen doen? Ik heb uiteraard de uitspraak van de rechtbank en de foto's uit het WOB-verzoek die dus strijdig met elkaar zijn.

Graag advies.

Met vriendelijke groeten,

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag