Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Onjuiste informatie bij aankoop pony

Wij hebben 2wkn geleden een pony gekocht.
Onze wensen uitgesproken, hoeft geen hoge wedstrijden te lopen maar wel braaf en de basis gangen beheersen voor onze dochter.
Verkoper, particulier, zegt heeft altijd met jonge kinderen gereden, heel braaf en kent de basis gangen stap, draf en galop
Wij zijn 2 x wezen kijken en 1x wezen rijden, kon alleen rond je in het dorp omdat er niet gereden mag rijden in de wei , Ja achteraf misschien een waarschuwing geweest.
Pony gekocht maar al snel blijkt dat hij de basis gangen niet kent.
Contact gehad met de verkoper en die zegt dat hij dat wel kent en dat het aan ons ligt.
2x geprobeerd om verkoper langs te laten komen maar zegt telkens de afspraak af.
Instructeur 2x erbij geweest maar pony weigert alles, staat in de bak alleen maar stil of loopt achteruit . De instructeur zegt ook dat deze pony de basis gangen duidelijk niet kent.
Verkoper wil de pony niet terug nemen en zegt er niets aan te kunnen doen.
Wij hebben contact gehad via de app, dus bewijs hiervan.
Wij zijn radeloos en heel erg teleurgesteld.

Wat kunnen wij nu nog doen?

Hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,

En u kunt bewijzen dat de gangen niet beheerst worden, aan de andere kant: had u geen duidelijke aanwijzing gehad tijdens de eerste rit of redenen om te twijfelen? Want dan wordt verwacht dat u doorvraagt of opnieuw een rit maakt elders of anderszins onderzoek laat uitvoeren. Ik zou de koop ontbinden wegens wanprestatie/ non conformiteit/ dwaling. Als u dat fijn vindt kan ik de juridische handelingen voor u uit handen nemen en een goed brief opstellen die hopelijk indruk maakt. Neem daartoe contact met mij op per e-mail info@rechtinjestad.nl

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag