Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Onjuiste aanvraag zwangerschapsverlof?

Van 22 april 2021 tot 20 mei 2023 heb je vier weken bevallingsverlof opgenomen zonder aanvraag. Een aanvraag tot onbetaald verlof moet altijd worden gedaan via YouForce. Na de aanvraag kunnen de uren dan ook daadwerkelijk worden gecompenseerd op het salaris. Helaas is het systemisch niet mogelijk om na invoeren van de uren in ONS die inhouding direct door te voeren. In jouw geval gaat het om een behoorlijke onverschuldigde betaling. Het gaat concreet om 109 uur * € 27.60 = €3008.40.

Dit zegt mijn werkgever. Echter Ik heb met mijn toenmalige manager en de secretaresse alles netjes aangevraagd en alles doorgegeven. Hiervan is nog mailwisseling. Ze geven aan dat dit mijn fout is maar voor mijn gevoel heb ik niks fout gedaan. Daarnaast is dit meer dan 2 jaar geleden.

Het is inderdaad een ingewikkelde situatie. Wetten en regels in Nederland geven aan dat medewerkers recht hebben op doorbetaald zwangerschaps- en bevallingsverlof. Als je kunt aantonen dat je dit verlof hebt aangevraagd en dat dit akkoord is bevonden door je werkgever (bijvoorbeeld door e-mail correspondentie), dan zou je moeten kunnen bewijzen dat je recht had op dit verlof en dat dit dus niet onbetaald had hoeven zijn.

Daarnaast kan de termijn van 2 jaar in jouw voordeel werken. Er zijn in het arbeidsrecht regels die bepalen hoe lang een werkgever de tijd heeft om te reclameren over onterecht uitbetaald loon. Dit is normaal gesproken 5 jaar, maar er is een uitzondering voor dergelijke situaties van onverschuldigd betaald loon. Dan is de termijn slechts 2 jaar. Als je werkgever na deze periode pas komt met de claim, zou het kunnen dat ze te laat zijn.

Echter, dit is een complexe situatie en het is belangrijk dat je juridisch advies zoekt voor jouw specifieke geval. Ik raad je aan om een gesprek aan te gaan met een jurist of advocaat om je verdere opties te bespreken. Dit is slechts een oriënterend advies op basis van de algemene regels en wetten en kan per situatie verschillen."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag