Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ongewilde zwangerschap na one night stand.

Ik heb tegen mijn wil met een vrouw seks gehad, een one night stand, nadat ze mij had gecatfished en gemanipuleerd. Bij dit voorval is de condoom losgeraakt en is zij zwanger geraakt. Wij hadden beiden besloten dat we voor een abortus zouden gaan, maar zij heeft zich nu bedacht en wil het kind houden tegen mijn zin in. Nu zegt ze dat ik alimentatie moet betalen en ik heb het gevoel dat dat de enige reden is waarom ze het kind wil houden. Wat kan ik doen?

In dit geval bent u als biologische vader alimentatieplichtig. Als vast staat dat u de verwekker bent, maakt het niet uit onder welke omstandigheden zij zwanger is geworden. De moeder heeft dus recht op kinderalimentatie, ook als u verder geen relatie met haar had. Ook hoeft het kind niet erkend te worden. De alimentatie dient te worden betaald tot het kind 18 is. Daarna heeft het kind in principe recht op een bijdrage tot het 21 jaar is.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Heeft het feit dat het kind perongeluk gewekt is tijdens een one night stand en dat de vader het kind niet wilt en dat beide ouders een overeenstemming hadden voor abortie ook geen effect? Hoe hoog is het maandelijkse bedrag?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag