Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ongevraagde toezending retourneren?

Ik vat het samen: ik heb bij een bedrijf genaamd "---", een herdenkingsmunt besteld en ontvangen, echter krijg ik nu ongewilde vervolgleveringen met een factuur per post. Ik heb bij bestelling de kleine lettertjes wel gelezen, maar kon hieruit niet opmaken dat vrijblijvende vervolgleveringen plaats zouden vinden. Nu heb ik per mail contact opgenomen met het bedrijf en geven ze aan dat ik het toch echt zelf aangevinkt zou hebben, maar ze bieden me wel de mogelijkheid om de munten per post te retourneren.
Hier volgt de tekst uit een screenshot die het bedrijf heeft gemaakt van de bestelpagina. Uit de tekst kan ik maar vaag opmaken wat mijn rechten zijn: "Ja, ik maak graag gebruik van dit exclusieve aanbod en ontvang de vergulde Bevrijdingsuitgifte voor de eenmalige kennismakingsprijs van slechts € 9,95 (later €29,95). Indien ik deze uitgifte behoudt, wordt mijn naam op de exclusieve reserveringslijst voor de officiële Bevrijdingscollectie geplaatst. Er wordt mij dan periodiek één van de andere uitgiften uit de collectie vrijblijvend voorgesteld. Ik ontvang mijn zending(en) altijd 21 dagen geheel vrijblijvend op zicht."
Dan nu mijn vragen: ben ik wettelijk verplicht de bijbehorende facturen te betalen of de artikelen terug te sturen? Als ik de artikelen houd zonder de facturen te betalen, sta ik dan in mijn recht aangezien deze vervolgleveringen op zeer vage wijze verkondigd werden?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag