Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ongeval met gehuurde scootmobiel. Wie betaalt de schade?

Voor onze vakantie in Nederland huurde ik voor mijn vrouw een scootmobiel voor drie dagen. Zij heeft thuis ook een scootmobiel, dus is gewend daaraan. Overeenkomst getekend bij de verhuurder en en huur vooruitbetaald met daarbij 100 euro borg.
Op de 2e ontstaat er een botsing met een tegenliggende e-bike. Gelukkig geen persoonlijk letsel, maar wel schade aan de scootmobiel. Omdat er geen getuigen zijn, kan de schuldvraag niet beantwoord worden. De verhuurder heeft de scootmobiel opgehaald en stelt ons nu aansprakelijk voor de schade, die best fors is, omdat de besturing verbogen is. Is het juist dat wij de schade moeten betalen terwijl wij een borg hebben betaald. Zo ja, is dit een zaak voor mijn WA verzekering? Mijn reisverzekering zegt dat het geen zaak voor hen is, omdat een scootmobiel een kenteken/verzekeringsplaatje heeft .

Ik zou eerder zeggen dat verhuurder zich indekt voor dergelijke schade, worden er geen voorwaarden gebruikt? U zou de e biker ook aansprakelijk kunnen stellen, maar mogelijk is het schade door een inschattingsfout van beiden? U de voorwaarden ook kosteloos door mij laten beoordelen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie.
Ik kan de voorwaarden van de verhuurder ter beoordeling doorsturen, echter ik weet niet hoe ik hier een bijlage moet toevoegen.
Is dit aan te geven?


Dat kan nog niet , dat is mogelijk als u eerst direct contact maakt per email via mijn website. Dank u wel.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag