Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Onduidelijkheid eindinspectierapport huurwoning?

Tot 30 april 2023 heb ik mijn woning verhuurd. De makelaar heeft de eindinspectie gedaan met de huurster. Ondanks mijn zorgen die ik vooraf heb laten weten aan de makelaar is de overdracht niet goed uitgevoerd. Achteraf bleek er o.a. een kast van ongeveer 3 meter breed tot aan het plafond zwart te zijn geverfd en er is een vijver aangelegd in de tuin. Bij de start van de verhuur zijn er door de assistent van de makelaar foto's gemaakt, die zowel de huurster als ik als verhuurder hebben ontvangen. Daarbij is er een NVM makelaars contract opgesteld waarin staat dat er geen veranderingen mogen worden aangebracht. Nu staan er onderaan het eindinspectierapport drie zinnen waarvan ik niet helemaal zeker ben wat ze betekenen.
Partijen verklaren dat:
1: Hierboven al de hen bekende gebreken of wijzigingen zijn gemeld
2: Door verhuurder geen afstand wordt gedaan van het recht op vergoeding van schade die naderhand mocht blijken (zie ook "Voorinspectierapport")
3: Zij het voor hen bestemde exemplaar van dit rapport hebben ontvangen.

Dit rapport is getekend door de huurder en de makelaar 'namens verhuurder'
Heb ik het goed dat de eerste zin betekent dat zij de kast en de vijver had moeten melden?
En de tweede zin, dat ik als verhuurder een vergoeding kan vragen voor de schade zoals het verven van de kast en het aanleggen van de vijver?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag