Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ondertekenen huurcontract ging niet door

Afgelopen week werd ik in gelegenheid gesteld om een huur appartement te bezichtigen in het centrum van het land. Op de internet pagina stond een prijs vermeld van 120 euro onder de grens voor huursubsidie. Nooit te verwachten dat er veel kosten bijkwamen voor service. Later kon ik het mijn keuze mij kandidaat te stellen niet zelf verwijderen en stond op 1 van 15 gegadigden. Ter plekke werd gezegd dat ik één van de twee gegadigden was, echter de tweede is nooit op komen dagen. Appartement was acceptabel voor de prijs maar nooit gezegd dat ik het accepteerde want verwachtte dat nog niet. Die avond al kreeg ik opdracht de nodige documenten op te sturen. En heb alleen het belastingoverzicht gestuurd. Een telefoonnummer had ik gevraagd tijdens bezichtiging van de binnendienstwerkster die over de afronding ging en getracht te bellen voor wat vragen, dat lukte pas de volgende dag. Zij noemde prijzen die tezamen 1,37 uitkwamen boven de huurgrens!. De informatie op de webpagina was inmiddels ook als zodanig gewijzigd ontdekte mijn dochter.
Wat nu, de huurovereenkomst zou maandag al opgemaakt worden om woensdag te tekenen. Vrijdag en in het weekend twee e-mails gestuurd met extra vermelding dat ik het huren voor die prijs niet kon accepteren. Geen response! Voor de zekerheid de situatie voorgelegd aan Webwinkel.nl, Monique Ferwerda voor als ik komende week b.v. een aangetekende brief zou krijgen, uitnodiging. Het liep met een sisser af, maandagochtend een e-mail dat huren voor mij niet doorging en ze een volgende kandidaat zouden benaderen. Nee, ik zou nooit een voorstel gekregen hebben want ze vertelde dat ze maandag het contract ging opstellen. Het zou er toe leiden dat ik tijdens ondertekening dus voor het blok zou komen te staan met 2 a 3 personen tegenover mij als ik het van die hogere prijs niet geweten zou hebben, alleen door niet te bellen!
Het bericht van Monique kort erop was al een antwoord op de situatie niet te ondertekenen maar ik zou er liever niet alleen gezeten willen hebben want die lagere prijs was niet meer aantoonbaar, alleen als een schermafdruk opgeslagen door mij.
Bedankt voor het ondersteunende advies Monique, het was gelukkig niet nodig bleek maandagochtend.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag