Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Onderhoudsplicht tot 21 jaar

Mijn ouders zijn sinds 2012 gescheiden, de eerste paar jaar heb ik bij mijn moeder gewoond met enige tegenzin en twijfel. Ik was uiteindelijk veel bij mijn vader en ben sinds 01-01-2018 dan ook officieel verhuisd naar mijn vader. Hij heeft altijd de kosten zelf betaald om voor mij te zorgen.
Ook heb ik nog een zusje, zij woont nog steeds bij mijn moeder, mijn vader betaalt haar dan ook geld. In overleg met een advocaat et cetera.

Toen ik 18 jaar was geworden (ben nu 22) kreeg ik geld van mijn moeder omdat zij dit verplicht was tot mijn 21ste. Overigens wat dit altijd maar € 36 euro, maar heb ik het gelaten omdat ik geen ruzie wil.
Alleen verandert nu mijn mening. Mijn zusje is namelijk net 18 jaar geworden, en mijn moeder verwacht dat mijn vader hetzelfde bedrag naar mijn zusje overmaakt als dat zij kreeg. Dit is natuurlijk niet eerlijk tegenover mij, omdat ik van haar nooit zoveel kreeg. En er graag achter wil komen hoe dit zit want ik kan niet geloven dat mijn zusje bijna “recht” heeft op 300 euro terwijl ik maar € 36 kreeg.

Daarom ook de vraag, is er wettelijk bepaald wat een ouder minimaal moet geven tot het 21ste jaar? Of is er iets anders, waarmee aantoont dat ze inderdaad te weinig heeft betaald?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag