Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Onderhoudskosten voor het graf vergeten door te belasten

Goedemiddag, September 2022 is mijn vader overleden, uitvaart ondernemer in de hand genomen. Deze heeft een offerte gemaakt, mee akkoord gegaan. Factuur bedrag was gelijk aan de offerte, dus betaald. Nu komt de uitvaart ondernemer 15 maanden later met het bericht dat ze per abuis de onderhoudskosten voor het graf vergeten zijn door te belasten. Of ik nog even €1015,- wil betalen. Dit ben ik dus niet van plan. Hun fout, dus zullen ze zelf voor op moeten draaien in mijn ogen. Of trek ik nu aan het kortste eind?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de overeenkomst die je hebt gesloten met de uitvaartondernemer. In de meeste gevallen zal dit een prijsofferte zijn waarin alle kosten zijn opgenomen. Als de onderhoudskosten hier niet in zijn vermeld, zou je kunnen aanvoeren dat je hebt ingestemd met de prijs in de offerte en dat je niet verplicht bent extra kosten te voldoen.

Ten tweede zou je kunnen kijken naar de redelijkheid van het verzoek van de uitvaartondernemer. Bieden zij een goede reden waarom deze kosten niet in de oorspronkelijke offerte waren opgenomen? Waren deze kosten op het moment van de offerte bijvoorbeeld nog niet bekend? Of zit er misschien een verklaring in de algemene voorwaarden?

Verder moet je rekening houden met de factuurtermijn. In Nederland zijn er wetten die bepalen dat een factuur in principe binnen een bepaalde termijn na de levering van de dienst of goederen moet worden gestuurd.

Op basis van de informatie die je mij gegeven hebt, zou ik adviseren om een jurist of advocaat in de arm te nemen om de specifieke details van jouw situatie te bespreken. Er zijn een aantal potentiële juridische argumenten die je zou kunnen gebruiken, maar het succes daarvan zal sterk afhankelijk zijn van de exacte details van jouw zaak.
---------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag