Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Onderbouwing bezwaarschrift?

Toen ik ziek uit dienst ging kreeg ik een ziektewet uitkering. Die hebben ze in de eerste periode als voorschot uitbetaald omdat ze nog niet alle gegevens hadden om de definitieve berekening te maken.
Toen bleek dat ik naast de ziektewet ook recht had op Wajong. De Wajong is toen aan mij betaald ook als voorschot (berekend op het voorschot van de ziektewet.). Elke drie maanden kijkt de Wajong of het de uitbetalingen van die voorgaande drie maanden definitief kloppen, en zo verder. Na drie maanden kreeg ik bericht dat ze de Wajong van de voorgaande drie maanden definitief hebben berekend en dat het bedrag dat ik heb ontvangen klopt.
Een week daar na hebben ze eindelijk de definitieve berekening van de ziektewet kunnen maken. Bleek hoger uit te vallen en heb ook een nabetaling gehad van de voorgaande maanden. Maar de Wajong hebben ze hier nooit meer op aangepast. Nu komen ze na 6 maanden aanzetten dat ik 2200 grofweg moet terug betalen omdat zij niet op tijd hebben gezien dat mijn ziektewet uitkering definitief was berekend en hoger was dan eerder.
Op het moment dat het UWV mij een brief stuurt met de mededeling dat zij een definitieve berekening hebben gemaakt en het ontvangen bedrag klopt, ben ik in de veronderstelling dat ik hen daar op mag vertrouwen. En nu blijkt achteraf dat zij dus een fout hebben gemaakt door dus niet op tijd te zien dat de berekening van de Wajong niet meer klopte omdat die om hoog is gegaan in de loop der tijd.

Heb contact gehad met een juridisch advies bureau en die gaven aan dat dit inderdaad niet kan kloppen en ik hier zeker iets in kan doen. Maar ik kan zulke hulp van hun niet betalen. Dus ben het zelf gaan proberen. Heb een bezwaarschrift ingediend met de mededeling dat ik graag mijn gehele dossier wil ontvangen om het bezwaarschrift aan te vullen. Die stukken krijg ik volgende week ergens binnen. En wil dus ff iemand hebben die op juridisch gebied met me mee kan kijken. Want ik kan vanuit m’n eigen woorden gerust de dingen weerleggen. Maar als zij aankomen met juridische dingen kan ik dit niet met de juiste woorden en termen weerleggen.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag