Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Omgangsverplichting 14 jarige als moeder uit ouderlijke macht is gezet?

Moeder uit ouderlijke macht gezet in 2020 in verband met borderline, ADHD, hechtingsprobleem, lichte verstandelijke beperking.
Woont zelfstandig met begeleiding voor haarzelf en begeleiding in de opvoeding van nieuw 1,5 jarig zoontje; heeft geen werk, zoontje moet drie dagen / week naar crèche om evenwicht te houden, heeft wisselende vriendschappen, houdt zich niet aan afspraken o.a. door time-blindness bij ADHD.
2022 drugsbezit als tussenpersoon met voorwaardelijke veroordeling.
Wisselende partners: nu al weer 3e partner in 2 jaar tijd, geen bezigheden.

Wij zorgen als grootouders altijd dat de zoon vrijdagavond bij moeder is vanwege de emotionele binding.
Voor onze 14-jarige kleinzoon is in oktober 2020 gezag toegekend aan grootouders. Hij heeft ADHD, vaste medicatietijden, absoluut structuur nodig, vaste slaaptijden van 22-7.30 uur, last van overprikkeling en concentratiezwakte, huiswerkverdeling in kleine porties over het weekend, sporten, vrienden.
Wij willen niet dat hij in een conflict betrokken wordt, bij een rechter gehoord wordt, brengen hem trouw elke vrijdagavond naar moeder.

Moeder laat volstrekt onverwacht een advocaat een brief schrijven: wenst 24 uur verblijf bij haar van vrijdagmiddag - zaterdagavond inclusief slapen, maar houdt zich niet aan afspraken, draagt geen verantwoordelijkheid, doet geen huiswerk, heeft geen nachtregelmaat, broertje van 1 ,5 jaar overprikkelt hem, de ADHD ontregelt bij verminderen van de structuur. Moeder vindt al deze zaken eigenlijk onzin.
We willen niet in een juridisch conflict terecht komen. Er is niet eens een gesprek geweest over het belang van onze kleinzoon en zijn noodzaak tot dagelijkse structuur en begeleiding.
Kunnen we een advocaat antwoorden dat we een gesprek normaal vinden in plaats van brieven over een 14 jarige schrijven?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag