Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Omgang kinderen met ex-partner verstoord

Goedemiddag,
Sinds augustus 2021 gaan mijn kinderen (14 en 12 jaar oud) niet meer naar hun vader.
Na een vakantie waarbij mijn dochter is mishandeld door de partner van mijn ex-man en er speelt nog veel meer.
De kinderen wilden er niet meer heen en ik hoorde niets meer van mijn ex-man. Hij heeft mij geen enkele keer gebeld of geappt om te vragen naar onze kinderen. Ook heeft hij het contact met hen niet onderhouden. Tijdens 1 kort bezoek van 30 min riep hij lelijke, schadelijke dingen, waarna ze weer overstuur thuis kwamen.
Mediation om nader tot elkaar te komen is meermaals door hem afgewezen.
Ik wil niet dat onze kinderen hun vader niet meer zien, maar er komt 0 effort vanuit hem om de situatie te willen verbeteren.
Nu we verwikkeld zijn in een alimentatiekwestie (deurwaarder), komt hij met de reden van niet betalen: dat ik me niet aan de omgangsregeling houd. Ik weet dat dat juridisch geen stand houdt, het heeft niets met elkaar te maken.

Maar wat kan ik nu doen. Ik heb Veilig Thuis ook ingelicht, anoniem en hun adviesteam adviseerde mij om bij een advocaat vast te laten leggen waarom de omgang nu niet volgens het convenant plaatsvindt, om mijzelf 'in te dekken'.
Namelijk: mishandeling fysiek en geestelijk, vader informeert niet naar ze, vraagt niet naar de omgang, houdt geen contact met hen, bij de kinderen is er géén behoefte, ze willen ook vertellen waarom niet.
Ik sta open voor de omgang met hun vader, maar wel op een goede manier en dit zal, na 8 maanden, begeleid moeten worden.

Kan ik dit via een advocaat vastleggen, of ga ik dan ook direct het traject tot omgang in. Want op dit moment heb ik geen reden om dat voor mijn kinderen in gang te zetten. Hij uit zijn wens om de kinderen te willen zien tot op heden alleen maar tegen het incassobureau. Dat lijkt me niet een goede weg, maar louter redevoering om mij niet te hoeven betalen.

Alvast bedankt voor uw advies in deze. Excuses voor het lange verhaal.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag