Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


NVM vragenlijst niet naar waarheid ingevuld?

In de vragenlijst die door de verkopende partij is ingevuld is aangegeven dat er vorig jaar een nieuwe zonnepanelen installatie is geplaatst door een erkend bedrijf inclusief 10 jaar garantie.
Ik heb contact met dit bedrijf opgenomen en deze geeft aan dat er geen gegevens beschikbaar zijn en de zonnepanelen dus niet door hun geplaatst zijn.
Met tussenkomst van de makelaar zijn we erachter gekomen dat de zonnepanelen door de verkopende partij tweedehands zijn aangekocht en in het zwart op het dak geplaatst zijn.
Garantie wordt er niet meer gegeven door de leverancier en ik weet nu dus ook niet met zekerheid te zeggen of de installatie deugdelijk en veilig is geplaatst.
Mijn inziens heb ik een installatie gekocht die door een professioneel bedrijf zijn gelegd inclusief 10 jaar garantie.
De verkopende partij geeft aan voor een klein bedrag de garantie af te willen kopen.
Ik ben van mening dat er een keuring van de installatie plaats moet vinden op kosten van de verkopende partij en dat de garantie bij een positief resultaat inderdaad afgekocht kan worden.
Wat zijn in deze zaak mijn rechten en plichten?
En wat is een redelijk bedrag om de garantie af te laten kopen?

Beste,

In het algemeen heb je als koper rechten wanneer er sprake is van misleidende informatie of verborgen gebreken bij de verkoop van een woning. In dit geval heb je ontdekt dat de zonnepanelen tweedehands zijn gekocht en niet door een erkend bedrijf zijn geplaatst, in tegenstelling tot wat aanvankelijk werd beweerd. Dit kan worden beschouwd als misleidende informatie.

Je kunt overwegen om de verkopende partij aansprakelijk te stellen voor de gevolgen van deze misleiding. Het kan raadzaam zijn om schriftelijk bewijsmateriaal te verzamelen, zoals correspondentie met het bedrijf dat beweert de zonnepanelen niet te hebben geplaatst, evenals de vragenlijst die door de verkopende partij is ingevuld waarin wordt beweerd dat de zonnepanelen nieuw zijn en geïnstalleerd door een erkend bedrijf.

Je kunt de verkopende partij verzoeken om de kosten van een keuring van de zonnepanelen op zich te nemen. Als de keuring aantoont dat de installatie niet deugdelijk of veilig is geplaatst, zou je kunnen overwegen om verdere juridische stappen te ondernemen om compensatie te verkrijgen.

Mocht u nog verdere vragen hebben kunt u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen via: info@dutchlawadvice.com

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag