Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Nu valt er veel te vinden op internet over het begrip CAO. Veelal wordt ingegaan over wat wel en niet valt onder een CAO. Maar hoe kan een werknemer checken of die onder een CAO valt. De overheid geeft richtlijnen in deze maar waarom nergens een lijst van bedrijven die hier wel onder vallen.Dit zou toch een taak kunnen zijn van bv de KVK.
Tal van werkgevers stellen een arbeidsovereenkomst op bij het aannemen van een nieuw personeelslid. Vaaks een goede overeenkomst maar ook overeenkomsten die kant nog wal raken en in het nadeel zijn van de werknemer die inhoudelijk geen kaas heeft gegeten qua inhoud. Kortom waar kan een werknemer terecht met deze vraag?

U kunt bi jde vakbond (FNV) terecht. Daarnaast kunt u bijna alle CAO` en vinden op internet. U moet dan kijken naar de werkingssfeer. Wanneer de CAO niet algemeen verbindend verklaard is en de werkgever verwijst naar een bepaalde CAO ,dan is die van toepassing.

Uw vraag is heel begrijpelijk. Het antwoord daarop is niet in zijn algemeenheid te geven. Ook advocaten stoeien met deze materie en er wordt dan ook veel over geprocedeerd. Met een concrete vraag kunt u het beste naar een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat gaan. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag