Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Nieuw huurcontract bij verplaatsing van kamer in hetzelfde gebouw?

Ik huur een kamer in een pand met in totaal 4 kamers. Er is een gezamenlijke badkamer en keuken. Mijn huurcontract is voor onbepaalde tijd met een all-in prijs. Omdat er een kamer vrijkwam ben ik van de ene kamer verhuisd naar de andere kamer. In beide kamers is een aparte slaapkamer met een douchecabine en wc, er zit geen keuken in de kamer.
Ik ben over verhuisd en de contracten om de kamernummers te veranderen zou de huurbaas in orde maken. Ik heb mijn oude contract voor onbepaalde tijd dus niet opgezegd! Alles geschilderd, kamer netjes gemaakt want deze was zwaar verwaarloosd, nieuwe inboedel gekocht en dan krijg je opeens dit.

Vanochtend een brief ontvangen van de huurbaas waarin hij mij een nieuw contract aanbied. Dit is een contract voor bepaalde tijd (1 jaar) en er wordt opeens gesproken over de verhuur van een appartement. Voor zover ik weet heeft een appartement ook een keuken, die ik dus niet heb. Moet de verhuurder dan zorgen voor een keuken?

2.1 De huurovereenkomst wordt met ingang van 1 juni 2023 aangegaan voor een bepaalde tijd van 12 maanden en eindigt van rechtswege derhalve op 1 juni 2024.
2.3 Bij verkoop van het gehele pand wordt dit huurcontract ontbonden. Mogelijkerwijs, indien overeengekomen door beide partijen krijgt de huurder een nieuw contract aangeboden door de nieuwe eigenaren. De huurder is hiervan op de hoogte gebracht voor ondertekening van dit contract.

Mijn vraag is: mijn oude contract is in mijn ogen nog rechtsgeldig want deze is nooit opgezegd. Mag mijn huurbaas mij dan verplichten een nieuw contract te geven voor bepaalde tijd? Kan ik in deze nieuwe kamer intrekken of zou ik dan terugmoeten naar de oude kamer?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag