Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Niet-uitbetalen gewerkte uren?

Ik heb ergens gewerkt waar ik inmiddels weg ben, echter hebben ze maar 48 van de 84 gewerkte uren uitbetaald. Na herhaaldelijk hierover contact te hebben gezocht met het bedrijf, is er totaal geen reactie op mijn schrijven. Het gaat niet om veel geld, maar ik vind het gewoon een principe kwestie, ik ben bij dat bedrijf ook niet netjes behandeld toen ik er werkte namelijk. Wat kan ik er aan doen dat ik de resterende uren toch betaald krijg?

Van belang is dat u kunt aantonen dat u die 84 uren hebt gewerkt en dat er maar 48 zijn uitbetaald. Beschikt u over een administratie?
De eerste stap zou zijn dat de ex-werkgever wordt aangeschreven en wordt gesommeerd om het achterstallig loon binnen een redelijke termijn te voldoen. Daarbij zou ook aanspraak kunnen worden gemaakt op vertragingsvergoeding en wettelijke rente. Indien daaraan niet wordt voldaan, zou een logische vervolgstap zijn het starten van een procedure bij de kantonrechter met als inzet veroordeling van de ex-werkgever tot betaling.
U mag mij gerust vrijblijvend bellen voor overleg. Ik sta cliƫnten ook bij op prodeo-basis (indien zijn daarvoor in aanmerking komen).

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag