Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Niet nakomen afspraken ouderschapsplan

Mijn ex komt diverse afspraken niet na uit het ouderschapsplan. Ten eerste de opgestelde omgangsregeling. Met regelmaat kan hij 2 avonden/nachten niet nakomen in verband met werk. Hij heeft afstand gedaan van deze dagen, maar wil geen herberekening van de alimentatie. We hebben afspraken vastgelegd in het ouderschapsplan welke bekrachtigd zijn bij de rechtbank. De kosten van de kapper, 50% van de fietsen en schoolkosten, medische kosten liggen bij hem. Echter betaalt hij deze kosten niet.
We hebben afgesproken in hetzelfde ouderschapsplan dat wanneer er nieuwe partners zijn, we dit met elkaar delen. Vanaf dat moment lopen er 8 maanden waarna de kinderen mogen kennismaken. Ex heeft al diverse partners gehad en deelt dit niet.
We hebben afgesproken niet slecht over elkaar te praten bij familie. Ex deelde destijds onze confrontatie met mijn familie waardoor er wrijving ontstaan is met mij en mijn familie/gezin. Dit is van invloed op de kinderen en mijn contact met mijn familie. Dit heeft deels gezorgd voor een contactbreuk.
We zouden feestjes enzovoorts samen doen voor de kinderen. Ex komt opdagen wanneer hij wil, stelt zich op als gast en plant hierin ook motorweekenden. Dit zorgt bij de kinderen voor een teleurstelling. Tevens laat hij mij voor alles opdraaien hierin.
We hebben samen een overlijdensrisicoverzekering gehad welke ik tot 4 jaar na de scheiding niet kon aanpassen omdat hij hoofdverzekerde was en waardoor ik ook zijn deel van de polis moest betalen. Hij wil dit niet terugbetalen aan mij.

Ex negeert mij nu nadat ik hem met regelmaat op bovenstaande punten heb aangesproken en betaalverzoeken heb gestuurd.
Wat kan ik hier nu mee?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag