Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Niet kloppende keuken annuleren?

Ik heb even een vraag omtrent een keuken. Ten eerste gaan wij er voor zorgen dat we met de keukenboer tot een goede oplossing gaan komen op een normale manier. Zoals het hoort.
Mijn vraag is wel omdat er het één en ander niet aan de keuken klopt wat wij mogen eisen. Ik zal het kort houden.
Wij zijn bij hen geweest om een mooie bijkeuken uit te zoeken. Zelf de maten opgenomen en deze zijn later nog een keer ingemeten door een specialist. Alles klopt.
Na 12 weken is de keuken bezorgd en deze zou ik zelf opbouwen. Helaas mis ik de 4 panelen van de hoge kasten waar de wasmachine en droger in zouden komen te staan. Ik heb de installatie tekening goed bestudeerd omdat ik een naar gevoel kreeg. Wat blijkt is dat de zijpanelen niet zijn meegenomen in de installatie tekening en ook niet in de 3d tekening en dus klopt het aangezicht maar ook de maten niet meer.
Gelukkig is er nog ruimte tussen de muren voor de ontbrekende zijpanelen maar wat wel zo is, is dat het aangezicht van de keuken drastisch wijzigt.
Het zou een hele strakke keuken worden, maar met al die extra zijpanelen is dit, lijkt mij, niet meer mogelijk. De zijpanelen kun je niet wegwerken of iets dergelijks en dus zijn deze altijd zichtbaar. Hierdoor wordt het vrees ik erg rommelig en dus niet meer naar ons zin. We gingen tenslotte akkoord nadat we de 3d tekening hadden gezien.

Daarbij blijkt wanneer ik de wasmachine en droger kasten wel zou kunnen opbouwen dat er wel heel weinig ruimte overblijft aan weerskanten van beide machines. Ongeveer 2,5mm. De kasten zijn 60cm breed tussen de zijpanelen, een wasmachine is 59,5cm. Ook aan de bovenkant staat er in de tekening dat er 2 mm over blijft. Geldt uiteraard ook voor de droger.
Ik vrees met centrifugeren dat dit niet goed gaat. Daarbij kan ik de wasmachine niet verwijderen indien nodig, ik heb niet van die dunne handjes. Na wat onderzoek op internet wordt aangeraden 2 cm vrij te houden aan weerskanten. De kasten die wij zien op het internet bij andere bedrijven, hebben deze ruimte dan ook. Nu blijkt ook dat er in de tekening (zijn geleverd met de keuken) van de wasmachine en droger kasten deze eigenlijk voor vaatwassers zijn maar er staan wel wasmachines en drogers in getekend?

Al met al best wel wat foutjes. De keukenboer hebben we direct ingeschakeld. We werden eerst voor gek verklaard, want de tekeningen worden een aantal keer gecontroleerd. Later kregen we een e-mail dat er opeens 4 zijpanelen zijn besteld. Hierover contact opgenomen wanneer deze geleverd worden, maar daar werd geen uitspraak over gedaan. Dus waarschijnlijk weer 12 weken. Nu zitten wij ook met de geleverde keuken die we dus niet kunnen opbouwen waardoor her en der keukenkastjes staan en een enorm blad in de huiskamer.

Volgende week woensdag hebben we een gesprek met de verkoper. Helaas is deze nu nog op vakantie en andere verkopers wagen zich hier niet aan.
Wij hopen dat hun dit nog kunnen oplossen volgens de 3d tekening en binnen een geschikte tijd maar ik vrees van niet.
Mogen als wij er niet uitkomen de keuken annuleren? Ik wil graag meewerken aan een juiste oplossing, maar wat als deze niet naar ons zin is?
Moeten wij nog iets ondernemen?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag