Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Niet akkoord met plannen van woningcorporatie

Onze woningcorporatie heeft werkzaamheden gepland. Gisteren was er een kwaliteitscontroleur gekomen van de woningcorporatie en die heeft de volgende beslissingen gemaakt.
1. Een slaapkamerraam krijgt alleen dubbel glas. Het raam gaat niet open doordat het is ingezakt, maar die gaan zij niet vervangen. Het is namelijk niet verplicht dat het raam open kan, want er komen ventilatieroosters.
2. Badkamerraam krijgt alleen dubbelglas. Het raam wordt niet in zijn geheel vervangen. Het raam gaat niet dicht, het is niet verplicht dat het raam dicht kan.
3. Het keukenblok wordt niet vervangen/gerepareerd, want er is(met toestemming van de woningcorporatie) ongeveer 16 jaar geleden een kastje eruit gehaald om een vaatwasser te plaatsen. Het keukenblok is overigens 23 jaar oud en de kastdeuren hangen.
4. Toiletpot wordt niet vervangen, er zit een breuk in door bewonersgedrag. Toilet is overigens van de vorige bewoners, ouder dan 23 jaar.
In alle infoboekjes die ons werden opgestuurd, werd beschreven welke werkzaamheden uitgevoerd zouden worden. Voor bijvoorbeeld de keuken en het toilet zouden ze kijken naar de leeftijd en staat om een beslissing te nemen voor reparatie/vervanging. En voor alle ramen zouden ze kijken naar de staat om te beslissen of het gerepareerd/vervangen zal worden. Onlangs hebben ze ook aangegeven onze huurprijs te verhogen. Wij hebben al contact met stichting woon, maar dat heeft ook al niet geholpen.
De woningcorporatie dreigt om juridische stappen te ondernemen en wij moeten voor alle kosten betalen.
Wat is onze recht en wat kunnen wij doen?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag