Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Narcistische schoonzus wil omgangsregeling met mijn kinderen

***deze vraag is op verzoek van de vragensteller verwijderd***

Ten eerste, mijn condoleances betreffende uw echtgenoot. Wat betreft de relatie met uw schoonfamilie, dit moet zeker een zware tijd voor u zijn.

De omgangsrechten van familieleden andere dan ouders is in Nederland een complex gebied dat in individuele gevallen zorgvuldig door de rechter wordt beoordeeld. Artikel 1:377a van het Burgerlijk Wetboek regelt het recht op omgang voor ouders en anderen die een nauwe persoonlijke betrekking hebben met het kind. Voor deze personen geldt dat de rechter een omgangsregeling kan opleggen.

Echter, voor uw schoonzus om een omgangsregeling te kunnen eisen, moet zij kunnen aantonen dat er sprake is (geweest) van een nauwe persoonlijke betrekking tussen haar en de kinderen. De rechter zal ook rekening houden met de wens van de kinderen zelf, afhankelijk van hun leeftijd en niveau van begrip.

Het feit dat uw schoonzus beweert dat jullie regelmatig samen op vakantie gingen, terwijl dit niet het geval was, kan een factor zijn die de rechter kan overwegen bij het beoordelen van de geloofwaardigheid van haar verzoek. Indien het tegendeel wordt aangetoond, kan dit haar request ondermijnen.

Uw uitlatingen over uw gevoelens jegens haar kunnen in de procedure aan de orde komen, maar zullen waarschijnlijk niet de doorslaggevende factor zijn. Het welzijn van het kind is namelijk het voornaamste belang.

In uw situatie lijkt het verstandig om een advocaat of jurist te raadplegen die ervaring heeft met familie- en erfrecht. Zij kunnen u helpen om uw rechten te verdedigen en de best mogelijke uitkomst voor u en uw kinderen te bereiken.

Ook is het misschien handig om contact op te nemen met instanties zoals Veilig Thuis, die gespecialiseerd zijn in het beschermen van kinderen en hun ouders in situaties van conflicts- en stresssituaties.

Let wel, mijn advies is oriƫnterend en het is raadzaam om hierover met een professional te communiceren die volledig op de hoogte is van uw situatie.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Mogen wij u gratis verder helpen of doorverwijzen naar de Echtscheidingswinkel?
Bel ons tijdens kantoortijden op 040 2350422

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag