Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Nakomen jaarlijkse indexering

Sinds 1 jaar ontvang ik kinderalimentatie waarvoor een bedrag is bepaald bij de mediator. Nu sinds januari wil hij het bedrag niet verhogen volgens de wettelijke indexering. Ik heb hem erop gewezen en de berekende module gestuurd. Echter reageert hij met dat hij eerder vindt dat hij minder hoeft te betalen, omdat hij uit het MT gestapt is krijgt hij geen bonus meer, maar mijns inziens komt dat door een eigen keuze van hem en heb ik daar niks mee te maken.

Hij heeft echter vorig jaar 2 alimentatie berekeningen laten maken, omdat hij officieel geen 13e maand in zijn CAO had staan, maar die kreeg hij wel al jaren uitbetaald in januari als een soort (eindejaars) bonus, wat een compleet maandloon was. De mediator heeft toen gezegd ga uit van de berekening met bonus. Krijg je een jaar echt geen bonus dan kan je de andere berekening aanhouden. Mijns inziens heeft het feit dat hij nu geen bonus meer zou krijgen alles te maken met een veranderd werkpatroon die hij zelf gekozen heeft en nergens anders mee.

Daarnaast speelt ook nog dat hij een zorgkorting ontvangt voor de kinderen wanneer ze bij hem zijn. Echter zijn ze nooit bij hem omdat ze dat zelf niet willen. Hier kan ik helaas niks aan doen, maar heb de kinderen dus wel alle dagen te verzorgen.

Kortom. Wat kan ik nu het beste doen.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag