Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Naheffing van DUO van Euro 2865,85.

In 2015 ben ik van voltijd studie gewisseld naar duaal voor de opleiding verpleegkunde HBO. Ik heb toen gebeld met DUO om te vragen naar de regels omtrent studiefinanciering en bijverdienen aangezien ik als leerling verpleegkundige een salaris zou gaan ontvangen. Aan mij, en aan meerdere klasgenoten, is toen gezegd dat we wel stufi mochten ontvangen maar dan 0 euro, zo kon ik wel gebruik maken van het reisproduct. En dan na het behalen van mijn diploma kon ik met terugwerkende kracht alsnog het bedrag krijgen waar ik na aftrek van bijverdiensten recht op zou hebben. Dit heb ik toen zo, en dus op advies van DUO zelf, zo gedaan. Na het behalen van mijn diploma in 2018 belde ik opnieuw met DUO, de medewerker berekende toen dat ik nog zo ongeveer 5500 euro tegoed had van hen en stortte dit op mijn rekening, ik heb toen al aangegeven dat ik dit wel erg veel vond, maar volgens hem klopte het.
Twee jaar later kreeg ik een brief van DUO dat ik toch geld moest terug betalen, ongeveer 3000 euro. Aangezien het eerdere bedrag ook wel erg veel was, heb ik dit toen meteen terug betaald.
Weer een jaar later kwam er weer een brief, ditmaal met nog ongeveer 2500 euro terug te betalen stufi. Ik heb toen bezwaar aangetekend, dit werd afgewezen. Gelaten heb ik dit toen alsnog terug betaald, denkende dat ik hiermee aan mijn volledige schuld, door DUO zelf gecreƫerd, had voldaan.
Maar vandaag krijg ik weer een brief met een schuld van nog ongeveer 2800 euro. Ik heb dit geld nooit ontvangen en begreep niet waar deze schuld opeens vandaan kwam. Na bellen met DUO blijkt dat de drie bedragen over de drie opleidingsjaren gaan, dus vanaf 2015 tm 2018, en dat het reisproduct toch niet aan had mogen staan.
DUO heeft mij dus meerdere malen fout voorgelicht over hun eigen spelregels, ik heb de overheid niks gekost, ik heb niet eens veel gebruikt gemaakt van het OV, en toch moet ik boetes betalen. Ik vind dit onrechtvaardig, kunt u mij adviseren welke stappen ik moet nemen om dit aan te vechten en heb ik hier eventueel juridische ondersteuning nodig?

In het besluit zal vermeld zijn dat u bezwaar kunt maken. De termijn daarvoor is zes weken. Dit is een harde termijn. Indien te laat bezwaar wordt gemaakt, zal het niet-ontvankelijk worden verklaard. Ik kan u eventueel bijstaan, ook op prodeo-basis als u daarvoor in aanmerking komt. Neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op om uw zaak te bespreken (06-30575754, info@boudewijnadvocatuur.nl).

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag