Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Na zes contracten niet meer werkzaam voor detacheringsbureau?

Ik heb jarenlang via het uitzendbureau gewerkt bij de gemeente Amsterdam als consulent bijzondere bijstand.
Ik heb de pensioengerechtigde leeftijd al bereikt, maar wil graag doorwerken.

Omdat ik nu onderhand 6 contracten heb gehad is er een einde aan het dienstverband gekomen omdat ik dan nu in vaste dienst zou moeten treden bij het uitzendbureau en dat willen ze niet. Ik had nog aangeboden om een verklaring te tekenen dat ik niet in vaste dienst wil treden en dat ik bereid ben om opnieuw in fase A te starten, maar dat mocht juridisch niet volgens hen. De regel is bedoeld om werknemers te beschermen, maar werkt in dit geval tegen mij. De gemeente Amsterdam wilde ook geen tijdelijk contract aanbieden rechtstreeks via hen omdat ze alleen op uitzendbasis tijdelijke contracten aanbieden.

Nu blijkt dat er een vacature is bij de gemeente Amsterdam voor de functie Consulent bijzondere bijstand. Echter nu via een detacheringsbureau. De functie Consulent bijzondere bijstand is nu ietsje anders: er is nu persoonlijk klanten contact terwijl het contact eerder telefonisch was en je moet nu ook de financiƫle situatie van de klant in beeld brengen.

Volgens het detacheringsbureau kan ik niet voorgesteld worden voor de functie Consulent Bijzondere bijstand in Amsterdam omdat ik al die 6 contracten heb gehad via het uitzendbureau en moet ik eerst 3 maanden eruit zijn voordat ik weer in Amsterdam kan werken, echter ze weten het niet zeker. Ze willen me detacheren in de omstreken van Amsterdam. Ik geef echter de voorkeur aan Amsterdam, omdat ik Amsterdam ken, ik ben ook bekend met het systeem waar ze mee werken. In een andere stad ken ik het systeem niet, want alleen de grote steden werken met hetzelfde systeem.

Mijn vraag is of het klopt dat ik niet via het detacheringsbureau waar ik dan in dienst ben niet voor de gemeente Amsterdam kan werken omdat ik al 6 contracten op uitzendbasis heb gehad. Ik dacht dat een detacheringsbureau een andere organisatie is dan een uitzendbureau en dat er nu opnieuw geteld wordt wat contracten betreft, dus dat dit mijn 1 e contract is via het detacheringsbureau bij de gemeente Amsterdam.

Ik hoor het graag zo spoedig mogelijk van u omdat ik a.s. dinsdag het gesprek heb bij het detacheringsbureau en dan kan ik als het kan aangeven dat het wel mogelijk is om bij de gemeente Amsterdam te werken.

Alvast bedankt voor het advies.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag