Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Na telefonisch contact met de woningstichting om de huur op te zeggen, ben ik er van uit gegaan dat ik een maand na het gesprek de woning moest opleveren.
Ik zou nog een formulier thuis gestuurd krijgen, omdat ik druk ben geweest in het huis wat we onlangs gekocht hebben, heb hier verder niet meer naar omgekeken.
Nu heb ik een maand na de telefonische opzegging, de woning helemaal leeg gehaald en schoon gemaakt, maar omdat ik het formulier, wat ik niet heb ontvangen, niet heb ingevuld en opgestuurd, moet ik nog een maand huur betalen.
Mijn vraag is: is er een mogelijkheid om de woningstichting verantwoordelijk te stellen voor het niet opsturen

Volgens de wet moet er opgezegd worden in een aangetekende brief of via de deurwaarder. Blijkbaar staat uw verhuurder ook toe om op te zeggen via een formulier. Probleeem is dan dat u moet bewijzen dat u een formulier heeft gevraagd en niet gekregen. Dat u pas een maand later als het huis al leeg is ontdekt dat u het formulier niet gekregen heeft is ook niet in uw voordeel. Ik adviseer u contact op te nemen met uw verhuurder om te kijken of u toch nog afspraken kunt maken. Juridisch heeft u echter een zwakke zaak.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag