Stel vraag

Particulier


Na mondelinge toestemming van mijn broer heeft de buurman een schuur aan die van mijn broer vastgebouwd. Sindsdien blijkt er een spanning op het huis van mijn broer te staan met als gevolg dat er steeds meer scheuren in zijn muren ontstaan. Uiteraard had mijn broer nooit toestemming gegeven als hij had vermoed dat het hem schade zou opleveren. Buurman ontkent dat de scheuren ten gevolge van de aanbouw zijn en blijven ontstaan. Welke mogelijkheden heeft mijn broer nu om ontstane schade te verhalen en toekomstige schade te voorkomen? Wellicht van belang: het huis staat niet in Nederland maar net over de grens in Duitsland.

Uw broer kan de wederpartij dagvaarden. Binnen de procedure zal hij dan moeten bewijzen dat de scheuren inderdaad een gevolg zijn van de aanbouw van de schuur. Indien hem dit lukt kan hij zowel schadevergoeding eisen alsook het verwijderen van de oorzaak van de scheuren.

Indien de zaak een belang van boven de € 5000 betreft, heeft hij hiervoor verplicht een Duitse advocaat nodig.

Voor het geval dat hij de zaak wint, kan hij - indien hij de wederpartij op voorhand heeft gesommeerd - zowel de advocaatkosten alsook de griffierechten terugvragen.

Beoordeel dit antwoord:

Er is Duits recht van toepassing en zal een Duits rechtbank bevoegd zijn. Dus zal het nodig zijn, dat uw broer een Duits advocaat in de arm zal nemen en met hem het er over had wat er aan de hand is. Wij helpen graag!

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag