Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Na een relatie van ca. 30 jaar stapte mijn man vanuit het niets uit de relatie. We hebben echter een eigen onderneming. Een werkmaatschappij met 2 onderliggende Holdings. We bedrijven de onderneming met 4. Mijn exman en ik zijn beide 50% aandeelhouder van de Holding en 25 %aandeelhouder van de Werkmij. De Holding ontvangt maandelijks managementfee. Na de scheiding heb ik afgezien (tijdelijk) van alimentatie en gekozen voor een salaris uit de holding. Dit ivm de verkoop van het huis. In januari werd ik ontslagen door mijn medeaandeelhouders. Echter omdat ik dezelfde bevoegdheden heb als mijn ex-man, er geen overeenstemming was tussen onze BV 50% en de BV van onze partners 50%. Was er geen meerderheid. Mijn ontslag werd nietig verklaard. Tijdens dezelfde vergadering werd vastgesteld dat het managementfee gelijk zou bijven. Op dit moment weigert mijn man managementfee over te maken omdat het slecht gaat in de branche. Dit zie ik in de cijfers, maar ik zie (buiten het niet toekennen van fee) geen grote kostenbesparingen. Er is geen AVA aan dit standpunt, zijnde niet toekennen van managementfee, vooraf gegaan. Doordat de BV zichzelf geen managementfee toekent, zegt mijn man mij geen salaris te kunnen betalen. De enige manier voor mij om aan inkomen te komen is mijn pensioenpotje leegeten. Ik wil uit de onderneming stappen en de hoogte van de waarde van mijn aandelen wordt berekend over 2011. Als ik per 2012 geen vergoeding krijg, het fee niet uitgekeerd wordt, kan het zomaar betekenen dat ik moet bloeden in de slechte tijd (geen salaris over 2012 en een lage waarde voor mijn aandelen in 2011), maar wel moet bijdragen aan een eventuele groei in 2013. Daarnaast wil het niet uitkeren van fee mi niet zeggen dat dit in 2013 alsnog als uitgestelde reserve/loon wordt toegekend. Wat kan ik in hemels naam doen? Ik heb op dit moment alleen maar hoge advocaatkosten en een advies waar ik compleet ontstemd van raak. Het advies laat je onderhouden door je vriend (waar ik niet eens mee samen woon) of eet je pensioenpotje maar leeg want procederen kost veel geld en duurt eindeloos.. daar kan ik niets mee.
Op dit moment leen ik geld. Inkomsten zijn er niet. Wel blijft mijn exman de kosten van de hypotheek en de energie betalen. Ik ben ruim over de 50 en zie voor mezelf niet zo snel een baan. Daarnaast hebben we destijds gekozen voor het traditioneel rollenpatroon en ben ik al 17 jaar uit het proces.

Ik raad aan om alsnog partneralimentatie te claimen bij uw ex partner. Ook kunt u het achterstallige managementfee claimen bij de BV, bijvoorbeeld via een kort geding. Als u een laag inkomen en vermogen heeft, kunt u voor een laag bedrag procederen. De Raad voor Rechtsbijstand geeft hiervoor subsidie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag