Zakelijk, Arbeid, Schade
Particulier
Ik raad u aan eerst de werksituatie met uw werkgever te bespreken en nagaan of er ruimte is en hoe die ingevuld kan worden. Is die er niet dan kunt u altijd nog besluiten om de arbeidsovereenkomst te beƫindigen met wederzijds goedvinden, waarbij u aanspraak maakt op bv ww rechten, eventuele toeslag en transitievergoeding. Het is dan wel zaak om deze beeindigingsovereenkomst te laten checken door een jurist.
U kunt een vaststellingsovereenkomst (VSO) afsluiten. In de VSO moet staan:
1. initiatief werkgever;
2. afspraak over wel/geen transitievergoeding (TV);
3. verval non-concurrentiebeding;
4. opname vakantiedagen?
U mag/kunt het zelf doen, maar vaak betaalt de werkgever (een deel van) de kosten. Ook zijn veel advocaten bereid zo`n VSO te checken tegen een fixed price. Wanneer u het zelf doet en u vergeet iets, dan kunnen de (financiƫle) konsekwenties groot zijn.
Vervelend dat de situatie uitzichtloos is geworden.
Het is van belang dat u de overeenkomst niet zelf opzegt, want dan verliest u een WW-uitkering. De werkgever zal het initiatief moeten nemen om het contract op te zeggen.
Het bovenstaande kan geregeld worden in een vaststellingsovereenkomst. U kunt met de werkgever om de tafel gaan zitten en aangeven dat u eventueel openstaat voor een vaststellingsovereenkomst. Let er hierbij op dat u uw woorden zorgvuldig kiest. Anders kan uw besluit worden geintrepreteerd alsof u zelf ontslag neemt. En hiermee verliest u het recht op een ww-uitkering.
Het is van belang om de ontslagovereenkomst (vaststellingsovereenkomst) te laten controleren door een jurist. Een verkeerd opgestelde overeenkomst kan u het recht op een ww-uitkering kosten.
Ik ben bereid om de vaststellingsovereenkomst gratis voor u te controleren. Ook ben ik bereid om gratis contact op te nemen met de werkgever om het traject in gang te zetten.