Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Na 36 jaar trouwe dienst wordt ik grond van bedrijfseconomische reden ontslagen, collectief gaan er meerdere functies verdwijnen.
Heb ik recht op extra ontslagvergoeding naast mij ww uitkering?



U kunt na een ontslagprocedure via het UWV bij de kantonrechter een ontslagvergoeding vragen. Het ontslag moet dan kennelijk onredelijk zijn. Om een beoordeling te maken of u wellicht hiervoor in aanmerking komt, heb ik meer informatie van u nodig.

U geeft aan dat u ontslagen wordt op grond van bedrijfseconomische redenen. Heeft u al een brief van het UWV ontvangen? U kunt wellicht nog uw verweer indienen bij het UWV.

Een jurist kan kijken of uw werkgever de juiste regels heeft gevolgd, wellicht biedt dit kansen voor u?

Ik wil u daar van harte bij helpen, neemt u dan vooral contact met mij op middels de direct reageren knop. Ook kan ik u adviseren omtrent de ontslagvergoeding via de kantonrechter.


Beoordeel dit antwoord:

Geachte vragensteller,

Het is juist dat het belangrijk is dat u verweer voert tegen uw ontslag, onder de aanname dat sprake is van een ontslagvergunningsaanvraag bij het UWV. Dit kan ook van belang zijn bij de aanvraag van een uitkering. Heeft u dit gedaan? Zo niet, voor wanneer moet dit gebeuren?

Wellicht is er een sociaal plan, waaruit blijkt dat u recht heeft op een aanvullende vergoeding, outplacement of andere bijkomende voorwaarden. Zeker bij een collectief ontslag wordt dit vaak opgesteld.

Het is mijn advies om u bij te laten staan door een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht. Gecontroleerd moet worden of de juiste regels wel in acht zijn genomen. Zo niet dan kan dat (positieve) gevolgen hebben voor u.

Na uw ontslag kunt u zelf een vergoeding vorderen bij de rechter. Dit is een procedure die u zelf met een advocaat kunt starten.

Beoordeel dit antwoord:



Bij de antwoorden hierboven wordt u niets aangegeven over de derde mogelijkheid: een beƫindiging met wederzijds goedvinden. Daarbij kan onderhandeld worden over onder meer een vergoeding voor u.

U kunt een ervaren arbeidsrechtjurist inschakelen, die het meestal voor elkaar krijgt dat de rechtsbijstandkosten door de werkgever betaald worden. Een advocaat is niet noodzakelijk, in tegenstelling tot wat hierboven beweerd wordt.

U kunt voor meer advies/hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met een van de arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.

Ik help u hier graag bij.



Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag