Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


NA 1 JAAR ZIEK TE ZIJN GEWEEST WERK IK WEER, ALLEEN OP TIJDELIJKE BASIS, IK VERVANG COLLEGA'S MET ZWANGERSCHAPSVERLOF BIJVik kreeg een brief dat ik na het tweede jaar een wia uitkering moet aanvragen.
Mijn oude werkplek kan niet meer en binnen het bedrijf is het me nog niet gelukt een vaste baan op een andere plek te krijgen. mijn vraag is omdat ik niet arbeidsongeschikt ben, heb ik toch ook geen recht op een uitkering en kunnen ze mij na t tweede jaar onslaan

Beste,
Aan de werkgever worden strenge eisen gesteld om uw re-integratie te bevorderen en - zeker na 1 ziektejaar - u te ondersteunen in het vinden van passend werk. Dit kan binnen de organisatie, maar ook buiten de organisatie.
Aangezien u een brief thuis kreeg met een mededeling dat u WIA kunt aanvragen, ga ik ervan uit dat u binnen de organisatie nog voor een gedeelte als arbeidsongeschikt geregistreerd staat.
Ik adviseer u om uw personeelsafdeling te contacteren en een gesprek aan te gaan met uw leidinggevende en/of personeelsfunctionaris.
Samen met uw werkgever kunt u dan op zoek gaan naar werk dat past bij uw (lichamelijke) mogelijkheden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag