Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Montage en reparatie keuken en plafond: advocaat inhuren?

Goedendag,

In september 2018 hebben wij een keuken aangekocht. Na een poos lieten aan de kopstukken van het kookeiland en van beide hoge kasten los. Naar eigen zeggen van de leverancier door verkeerd gebruik van de lijm. Sindsdien zijn we in een complete discussie hierover. Hij heeft 1 paneel meegenomen en een ander vervangen maar 6 delen hangen nog los. Bij het vervangen van een groot paneel heeft hij een gat gemaakt in het pas gestucte plafond. Dit stuk heeft hij een keer aangesmeerd maar verder niks. Sindsdien (nu al ruim een 1,5 jaar lang) proberen we contact met hem te krijgen. (Via aangetekende brief, zijn LinkedIn pagina, WhatsApp, Instagram, contactformulier van zijn website, en tientallen telefoontjes en e-mails. In eerste instantie gaf hij aan een nieuwe afspraak te maken maar later geen enkele reactie hoe vaak we het ook geprobeerd hebben. Uiteindelijk in de brief aangegeven dat hij 14 dagen de tijd had om contact op te nemen maar nog steeds na dik twee weken, geen reactie. Inmiddels hebben we ook een lekkage in de keuken omdat hij de moffen van de afvoer nooit gelijmd heeft en deze zijn gaan lekker door de tijd heen.
We zouden het ook bij een geschillencommissie voor willen/kunnen leggen maar krijgen nergens terug gevonden of hij ergens bij aangesloten zit. Ook hebben we nooit algemene voorwaarden ontvangen en deze zijn niet terug te vinden op zijn site.
Wat kunnen we nu nog doen om er voor te zorgen dat hij zijn werkzaamheden naar behoren komt oplossen. Helaas kunnen we het niet onder rechtsbijstand zetten omdat we de verzekering hadden overgesloten en deze aangeven dat het geschil al liep bij het afsluiten van de verzekering en ze nemen deze zaak dan ook niet aan.

Is onze enige oplossing nu een advocaat inhuren?

Ik neem aan dat u de aannemer goed in gebreke hebt en anders moet dat alsnog gebeuren. U kan daarna stellen dat er sprake is van wanprestatie en dan mag u op kosten van de aannemer het werk laten herstellen door een derde partij. Wenst u wat juridische hulp dan kunt u mij direct benaderen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag