Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Zakelijk


Mondelinge overeenkomst stratenmaker bindend?

Via telefoon en email contact gehad met een stratenmaker voor een klus in begin juni. Stratenmaker zou 2x langskomen, maar was beiden keren verhinderd. Hij gaf vervolgens aan via de email aan dat de beschreven klus 3000 EUR zou zijn.
Deze hebben wij via email geaccepteerd, maar hij zou nog een offerte sturen. Op de offerte staat echter dat de prijs exclusief knip en zaagwerk, en ook voegwerk is. Vervolgens hebben wij de klus bij hem afgezegd, en de klus aan een andere stratenmaker toegewezen die wel meteen een totaalprijs gaf. Vervolgens geeft hij aan dat dat standaard op zijn offertes staat en dat het wél een totaalprijs is. Toen wij aangaven dat we de klus al bij iemand anders hebben neergelegd gaf hij aan dat wij 30% van de gegeven prijs moeten betalen omdat hij 2 andere klanten heeft afgewezen.

Ook een mondelinge aanneemovereenkomst is bindend. Het is echter (altijd) verstandig om een overeenkomst wel op papier te zetten, zodat er geen bewijsprobleem kan ontstaan ten aanzien van de gemaakte afspraken. Het is de vraag of u de klus bij de eerste stratemaker zomaar kon afzeggen, aangezien u per mail al een akkoord had gegeven op zijn voorstel (althans zo begrijp ik). Bent u overeengekomen dat u kosteloos zou kunnen annuleren?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag