Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mondeling aangeven geen contractverlenging, mag dat?

Ik heb een 1 jarig contract. Voor 3 wk terug heeft hij nog gezegd dat iedereen het liefst 2 jaar in dienst blijft( voor de groep kinderen) nu heeft hij gezegd mijn contract niet te verlengen. Het hele team is er tegen, en hij liegt ook nog om de rede en hij vraagt mij het zelf te mailen naar mijn team( terwijl hij het al gezegd heeft in een vergadering en mij en het team in een rot positie zet) . Nu hebben mijn collega’s gezegd dat zij het vreselijk vinden, ook zijn gelieg. Ik heb nog geen schriftelijke opzegging. Ik werk gewoon en volgende maand ook denk ik. Ik werk op een woongroep voor kinderen, ik moet de kinderen het ook nog zeggen. Mijn contract loopt tot 1aug. Ik heb nog 90 uren vakantie. en ik wordtsept. 66 jaar. Ik werk bij BEDRIJF een particulier zorg bedrijf. Op 10-6 heeft hij mij overvallen met mij dit vertellen en ik moest gewoon daarna mijn diensten draaien. Ik ben er kapot van.. mijn collega’s met een jaar contract zijn ook bang, en de rede die hij opgeeft is een dikke leugen.. mag dit zomaar.

Indien in uw tijdelijke arbeidsovereenkomst niet staat dat deze moet worden opgezegd, loopt deze op de einddatum automatisch af.
Wel is de werkgever wettelijk verplicht om uiterlijk een maand voor afloop schriftelijk mee te delen of de arbeidsovereenkomst na afloop wordt verlengd. Als dat niet gebeurt, en mondeling is dus niet voldoende, kunt u binnen 2 maanden na de einddatum van de arbeidsovereenkomst aanspraak maken op een "aanzegvergoeding" van maximaal een maandsalaris. Dat moet via de rechtbank. Indien hierop binnen 2 maanden geen aanspraak via de rechtbank wordt gemaakt, vervalt de aanzegvergoeding. Die verspeelt u dan dus.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag