Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mogen in de brandgang kliko's worden geplaatst?

Het betreft een vestiging erfdienstbaarheden en/of andere bijzondere verplichtingen beschreven in het koopcontract.
- punt e; Brandgang/voetpad (erfdienstbaarheid)--------
- punt 5: dat op gemelde stroken niet mag worden gebouwd of dat die stroken niet zodanig mogen worden gebruikt, dat bestemming tot brandgang en/of in- en uitgang niet mag worden belemmerd;

Ik neem aan dat dit artikel in de akte is opgenomen om een handvat te bieden aan de bewoners m.b.t. het gebruik van deze brandgang. De 8 bewoners van aanliggende brandgang zijn met elkaar in gesprek over mogelijkheden van gebruik van deze brandgang met name over het wel of niet kunnen of mogen plaatsen van kliko’s. Omdat er tussen de 8 bewoners verschillend wordt gedacht over dit artikel leven er ook verschillende interpretaties van wat wel en wat niet kan of zou mogen in/met de brandgang. Zoals het er nu voorstaat hebben elk van de 8 buren 3 kliko’s, totaal 24 stuks, enkelen willen deze plaatsen in de brandgang en anderen liever niet of in ieder geval minder zodat dit de doorgang naar de openbare weg niet belemmerd.

MIJN VRAAG: kunt u een toelichting of (juridische) duiding kunt geven van wat in dit artikel wordt bedoeld en in hoeverre “belemmerd” vrij door de (gezamenlijke) bewoners kan worden ingevuld?

Hoop dat u ons met deze vraag kunt helpen.
In afwachting van bericht,

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag