Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Mogen de kosten doorbelast worden

ik heb vorig jaar een overeenkomst getekend op het werk voor het kopen van een bureau en een stoel. Het gaat om deze regeling.

Omdat wij de situatie willen voorkomen dat er sprake gaat zijn van een overschot aan bureaus en bureaustoelen indien iemand uit dienst gaat en het moeilijker is deze zaken te retourneren en op te slaan, willen wij hierover afspreken dat je, afhankelijk van wanneer je de organisatie verlaat, je een deel dient terug te betalen en je de zaken vervolgens mag houden. De regeling ziet er als volgt:

Graag willen wij je vragen om uiterlijk 5 november 2020 aan ons te laten weten, indien je een bureau (€206,- incl BTW), bureaustoel (€241,- incl. BTW) of beide wenst. In het geval je deze wilt ontvangen wordt ook hier een gebruikersovereenkomst voor opgesteld, zodat helder is wat de afspraken zijn ten behoeve van de eventuele terugbetaling:
• beëindiging tot 6 maanden: 80% terugbetaling kosten inclusief BTW;
• beëindiging na 6 maanden tot 1 jaar: 60% terugbetaling kosten inclusief BTW;
• beëindiging na 1 jaar en tot 2 jaar: 40% terugbetaling kosten inclusief BTW;
• beëindiging na 2 jaar en tot 3 jaar: 20% terugbetaling inclusief BTW;
• beëindiging na 3 jaar: geen terugbetaling.

nu heb ik te horen gekregen dat mijn contract niet verlengd wordt. Nu vraag ik me af of ik deze kosten dien te betalen. Ik ben niet degene die het bedrijf wil verlaten. Zij hebben de keus gemaakt om mij geen vast contract te geven.

ik hoor het graag.

Indien u de regeling hebt getekend en deze luidt zoals u hebt aangegeven, dan is de situatie dat iemand zou worden ontslagen of een tijdelijk arbeidscontract niet wordt verlengd, daarin niet voorzien. Ik zou echter zeggen dat je de regeling zo moet uitleggen dat deze alleen geldt indien u zelf zou opzeggen (of niet zou willen verlengen). Ik ben het met u eens dat relevant is dat de werkgever de keuze heeft gemaakt om niet te verlengen. Het kan in mijn optiek dan niet zo zijn dat u dan ook nog eens met een terugbetalingsplicht zou worden geconfronteerd, wat daar hebt u dan zelf geen invloed op gehad. Ik ga er dan ook vanuit dat uw werkgever niet zal verlangen dat u terug betaalt.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag