Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mogen de foto's van ons huis worden gebruikt door nieuwe eigenaar?

Huis is verkocht in 2020. Wij hadden via de makelaar foto’s laten maken door een bedrijf 750,00 euro voor betaald. Nu heeft de koper van ons huis de foto’s, gebruikt om het huis weer te koop te zetten.. maar ik heb zelf gezien dat hij dingen heeft afgebroken in de tuin. Hek . Tuinhuis en de tuin is slecht onderhouden. Ook in het huis is een totaal andere inrichting. Mag dit zomaar.

Het is belangrijk om te weten dat als je betaalt voor professionele foto's, je niet automatisch de auteursrechten krijgt. Deze rechten blijven in de meeste gevallen bij de fotograaf, tenzij anders is afgesproken en vastgelegd in een contract of overeenkomst. Het gebruik van deze foto's door anderen, waaronder de nieuwe eigenaar van jouw huis, kan dus afhangen van de bepalingen in de overeenkomst met de fotograaf.

Echter, het gebruik van de foto's door de nieuwe eigenaar kan misleidend zijn voor potentiële kopers als de huidige staat van het huis en de tuin aanzienlijk anders is dan wat op de foto's afgebeeld is. Het is van belang te beseffen dat dit een apart probleem is en wellicht aangepakt kan worden door bijvoorbeeld de Autoriteit Consument en Markt (ACM) of de Nederlandse Mededingingsautoriteit.

Het is altijd verstandig om eerst juridisch advies in te winnen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld terecht bij een jurist of advocaat. Zij kunnen je situatie beoordelen en je mogelijkheden uitleggen."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag