Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mogen buren overhangende goot verbreden?

Heb onderstaande brief aan mijn buren geschreven, maar zij gaan niets doen.

Maandag 8 mei 2023 hebben jullie vanaf ons perceel een nieuwe goot aan jullie pand laten monteren.
Zoals eind van deze dag mondeling aangegeven accepteren wij deze nieuwe gootconstructie niet.
Wij begrijpen niet dat jullie een goot hebben laten aanbrengen die ruim 10 cm breder is dan de oude goot. Dit hebben jullie vooraf niet met ons besproken en ook geen toestemming daarvoor gevraagd.

Vanwege de hoogte en de breedte van de goot is er nu ook een gevaarlijke situatie op ons perceel ontstaan. Met name als wij hier langs fietsen of lopen.
De overbouwsituatie van de goot over ons perceel is al discutabel. Het verbreden van de goot van 20 naar 30cm is dan ook volstrekt onacceptabel.
De goot had helemaal niet verbreed hoeven worden. Het hoger monteren en aansluiten op de goot aan jullie achtergevel had wel zo logisch en fraaier geweest. Die hangt namelijk wel hoger en veroorzaakt waarschijnlijk geen problemen. Voor het hoger monteren van de goot kun je ook een andere beugel gebruiken.

Wij vragen jullie de verbrede goot aan te passen naar de maximale breedte van 20 cm.
Dit was namelijk de breedte van de voorgaande goot.

Meerdere keren heb ik aangegeven dat het hoger monteren van de goot zal volstaan.
Dat jullie wisten dat wij nooit een bredere goot zouden accepteren volgt uit verschillende gesprekken en correspondentie waaronder een aangetekende brief van de verzekeringsmaatschappij d.d. 3 mei 2017 Kenmerk: 2017010949-01.

Wij ontvangen graag de bevestiging dat de dakgoot wordt aangepast naar een maximale breedte van 20 cm. En zullen jullie vervolgens toegang verlenen tot ons perceel om de werkzaamheden te laten verrichten.
Ik ben ook bereid om het e.e.a. ter plaatse met jullie en/of loodgieter te bespreken.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag