Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mogelijkheden kosteloos ontbinden leasecontract?

Bijna anderhalf jaar geleden heb ik een nieuwe lease auto besteld via mijn huidige werkgever. De levertijd van de auto was toen 8 maanden, maar is in de loop van de tijd naar anderhalf gegaan. Afgelopen maand heb ik besloten om van mijn werkgever afscheid te nemen. Een aantal belangrijke onderwerpen:
- Ik heb de auto, die sinds gisteren beschikbaar is (dus niet meer geannuleerd kan worden) nog niet in ontvangst genomen.
- Ik heb een regeling met de werkgever (~20 euro per maand aan kosten bij het lease contract) om kosteloos het leasecontract te kunnen ontbinden.
- Deze regeling blijkt, sinds harmonisatie van arbeidsvoorwaarden 6 maanden geleden, pas geldig na 12 maanden van gebruik van de auto.
- Indien auto niet wordt overgenomen en de boete wordt betaald, eindigt de auto in de pool van de organisatie, waardoor deze alsnog 'geleased' wordt door collega's.

Welke mogelijkheden heb ik nu? De geschatte boete van het ontbinden van het contract is 15k. Dit, voor een auto waarvoor ik anderhalf jaar lang geen mogelijkheid heb gehad om in te rijden en te beginnen aan de genoemde 12 maanden.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag