Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Moeten eigenaren zonder garage meebetalen aan garagedeuren?

Bij ons appartementencomplex van 31 woningen behoren ook 10 losstaande garages. Een deel is het eigendom van appartementseigenaren en een deel is ooit aan derden verkocht.
De 10 garages zijn juridisch ondergebracht in de VVE en de eigenaren betalen maandelijks een ( geringe)bijdrage en hebben 1 stem in vergaderingen.
De splitsingsakte geeft geen duidelijkheid over de kosten van onderhoud van de garages. Er speelt nu een discussie over dak vernieuwing en vervanging van
de stalen garagedeuren. De eigenaren van de woningen ( 27) zonder garage voelen er niets voor om daar aan bij te dragen.
Bij voorbaat dank voor uw reactie, Met vriendelijke groet,

Ik kan me voorstellen dat deze situatie een lastige discussie teweeg kan brengen binnen jullie VvE. In algemene zin bestaan er verschillende soorten kosten binnen een VvE. Sommige kosten zijn voor gezamenlijke rekening; denk aan het onderhoud van gedeelde ruimtes, terwijl andere kosten worden verdeeld op basis van specifieke gebruikers, zoals garagehouders in dit geval.

Als de splitsingsakte geen uitsluitsel geeft over de kosten voor onderhoud of vervanging van de garagedeuren en het dak van de garages, dan zou een redelijke uitgangspunt kunnen zijn dat deze kosten voor rekening van de garagenedeigenaren komen, aangezien zij degenen zijn die exclusief gebruik maken van de garages.

Let wel, dit is een oriƫnterend advies en de definitieve beslissing hierover hangt niet alleen af van de interpretatie van de splitsingsakte, maar ook van eventuele juridische precedenten en het interne regelement van de VvE die eventueel aanvullende bepalingen kan hebben aangebracht. Het kan raadzaam zijn hier juridische hulp voor in te schakelen om discussies met de overige leden van de VvE te voorkomen.
--------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag