Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Moet woningbouwvereniging grondwater of optrekkend vocht vanuit de betonnen vloer herstellen?

De Woningbouwvereniging zegt er niks tegen te kunnen doen maar mijn ondervloerplaten zijn om de maand nat kan toch niet om de maand heel veel grondplaten vervangen ze zeggen ook geef het maar op aan de verzekering maar die vergoeden dat niet mijn vraag moet de Woningbouwvereniging het maken? alvast bedankt

In het algemeen is een woningbouwvereniging verantwoordelijk voor het herstellen van structurele problemen met een woning. Dit kan ook problemen met grondwater of optrekkend vocht bevatten. In de meeste gevallen ben jij als huurder verantwoordelijk voor kleinere onderhoudstaken en alledaagse reparaties. De woningbouwvereniging is daarentegen verantwoordelijk voor grotere, structurele reparaties en onderhoud. Dit omvat in veel gevallen het repareren van problemen met lekken, optrekkend vocht en andere waterschade.

Echter, de precieze verdeling van verantwoordelijkheden kan afhangen van je huurovereenkomst en de algemene voorwaarden van de woningbouwvereniging. Het kan handig zijn om deze documenten te controleren om te kijken wat er precies in staat over dit soort problemen. Als het niet duidelijk is of de woningbouwvereniging deze reparaties moet uitvoeren, kun je overwegen om juridisch advies in te winnen.

Daarnaast, als je het probleem al bij de woningbouwvereniging hebt gemeld en ze weigeren actie te ondernemen, kun je een procedure starten bij de Huurcommissie. Zij kunnen dan beslissen of de woningbouwvereniging inderdaad verantwoordelijk is voor het herstellen van het probleem.

Let op: Dit advies is bedoeld als een algemeen advies en kan niet alle nuances van jouw specifieke situatie omvatten. In geval van twijfel, is het altijd verstandig om een advocaat of jurist te raadplegen."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag