Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Moet woningbouw meebetalen een schutting

Vorig jaar heeft mijn buurvrouw een nieuwe schutting geplaatst, zij wilde hier geen geld voor hebben omdat de schutting al zodanig slecht was toen ik erin kwam dat zei dit wilde oplossen
Nu heeft haar dochter haar uit huis laten zetten en heeft de de schutting meegenomen. Ze liet de schutting alleen staan als ik de schutting alsnog zou betalen 150 euro.
Ik heb aangegeven dat ik 100 euro wil betalen omdat de schutting opnieuw moet worden gezet aangezien deze zo scheef als een hoepel stond hierop was het antwoord helaas ik ga hem nu al zelf meenemen
Nu was ik benieuwd of ik de kosten kan splitsen met woningbouw aangezien ik nu geen schutting meer heb.

Graag zie ik uw reactie tegemoet.

Kennelijk laat de verhuurder de schutting door nieuwe huurders overnemen , dan kunt u de kosten niet delen . Een nieuwe schutting op de erfgrens zal door beide buren moeten worden betaald.

Beoordeel dit antwoord:

Beste, als ik het zo lees spelen er twee problemen.

Ten eerste het meenemen van de schutting. Hetgeen de buurvrouw zich niet lijkt te realiseren is, dat de schutting mogelijk is gaan toebehoren aan haar en de verhuurder van jouw tuin. We noemen dit verticale natrekking. Als hiervan in het concrete geval sprake is, dan staat het de buurvrouw helemaal niet vrij de schutting mee te nemen.

Ten tweede de vraag of je verhuurder verplicht is jou een woning (en dan vooral tuin) ter beschikking te stellen met een schutting. Nu de woning die je destijds gehuurd hebt al een schutting had, kan ik me voorstellen dat je verhuurder verplicht is een nieuwe schutting te plaatsen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag