Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Moet opstalverzekering schade door vandalisme aan buitenunit warmtepomp vergoeden?

Vandalen hebben de buitenunit van onze warmtepomp vernield. Volgens ons valt dit onder de opstalverzekering. Het is immers onze verwarmings-en warmwaterinstallatie en zit aan ons huis vast. Op basis van de volgende frase in de polis, weigert de verzekering echter uit te keren: "U bent verzekerd voor schade door vandalisme van iemand die het woonhuis onrechtmatig is binnengedrongen. U krijgt geen vergoeding voor schade door vandalisme aan de buitenkant van uw woonhuis en bij schade aan uw tuin."
Wij zijn van mening dat het hier niet gaat om schade aan de buitenkant van ons woonhuis (niet graffiti op de muren ofzo) en ook niet om schade aan de tuin. Het gaat om schade aan onze verwarmingsinstallatie. En aangezien dit relatief nieuwe technologie is, een verwarmingsinstallatie waarvan een deel buitenshuis staat en met elektra/water aan huis en binnen unit verbonden is, is de formulering van de polis daar nog niet op aangepast. In dat geval valt het volgens 'de letter van de polis' niet onder de dekking, maar volgens 'de geest van de polis' wel. Bovendien lees ik op allerlei (algemene) websites dat warmtepompen wél onder opstallen vallen.
We hebben al bezwaar gemaakt, maar opnieuw 'nee' te horen gekregen. Wat denkt u, maken wij kans als we een advocaat inschakelen? En zo ja, zou dat lonen (schade was €5600,-).

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag