Stel vraag

Werk & Inkomen

Particulier


Moet ik na 12 jaar vaste dienst een nieuw contract tekenen?

Ik werk al 12 jaar bij een bedrijf 16 uur per week en heb een vast contract nu gaat het bedrijf de contracten vervangen voor nieuwe de WAB contracten maar ik ben dan wel een flex maar heb vast elke week 16 uur nu willen ze dat gaan veranderen naar jaarurennormcontract dus dat houdt in 16 uren keer 4 is 64 uren per maand en dat maal 12 is 768 uren die ze dan kunnen verdelen over het jaar ik houd elke maand het zelfde salaris maar kan wel minder of meer uren draaien, ben ik verplicht om dat nieuwe contract te tekenen of niet, ik wil dat niet want dan heb ik kans dat ik meer uren in de zomer moet werken en de winter meer thuis zit, je kan dan wel zeggen maar je krijgt gewoon per maand hetzelfde salaris maar ik kan dan geen baantje erbij nemen of vrijwilligers werk meer doen omdat je niet weet wanneer je wel of niet moet werken ondanks dat ze dat 4 dagen op voor hand jou dat moeten vertellen.

Geachte heer, mevrouw ,

Uw werkgever kan u niet verplichten om een ander contract te tekenen.

Heeft u nog vragen ? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Het antworod van Albersen is te kort doro de bocht. Is er een CAO van toepassing? zo ja, wat bepaalt die?

Is er geen CAO ban toepassing, dan geldt de dubbele redelijkheidstoets (Mammoet/Stoofcriterium). Is de wijziging redelijk? Zo ja, is het redelijk dat u deze wijziging accepteert?

Ik adviseer u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag