Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Moet ik kosten auto meebetalen?

Ik heb een auto gekocht bij een garage en gaf nog aan dat hij raar overschakelde (automaat). De man van de garage zei dat dat normaal was voor deze auto. Nog geen week mee kunnen rijden en toen deed de auto het niet meer. Problemen versnellingsbak. Laten takelen en naar de garage terug gebracht. Dag later zou hij goed zijn, kosten takelen gedeeld (100 euro pp) en dag later weer zelfde foutmelding. Nu 3 weken mijn auto kwijt en komt de garage met een rekening om te delen?!
Moet ik deze kosten betalen? Mag ik er niet vanuit gaan dat ik in eerste instantie met de overeengekomen prijs al een rijdende auto mag verwachten? Zo wordt de auto een stuk duurder.

U mag een goed werkende auto zonder gebreken verwachten. Indien dat niet het geval is, en die conclusie kunnen we wel trekken, is de verkoper aansprakelijk. U dient de verkoper (aangetekend) in gebreke te stellen en te sommeren om het gebrek op zijn kosten binnen redelijke termijn op te lossen. Ook kunt u de verkoper aansprakelijk stellen voor de schade die u lijdt als gevolg van de wanprestatie. Vooralsnog zie ik geen aanleiding om reparatie-, sleep- of welke kosten dan ook "te delen".

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag