Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Moet ik geld terug kunnen krijgen voor de maanden waarin ik niet heb kunnen sporten bij sportschool?

De lockdown door Corona heeft ervoor gezorgd dat de sportscholen van januari 2021 tot en met midden juni 2021 dicht moesten. In juli 2020 heb ik een contract getekend voor een lidmaatschap van een jaar, met een opzegtermijn van 1 maand (na dat jaar). Nu is het voorgekomen dat door Corona, de sportschool in (minstens) 5 van de 12 maanden dicht is geweest voor groepslessen (en grotendeels de rest van de sportschool), de groepslessen waren voor mij de reden waarom ik initieel een sportabonnement heb genomen bij de sportschool.
Bij toeval (ivm verhuizing) wil ik ook mijn lidmaatschap opzeggen vanaf juli 2021. Dit heb ik ook al aangegeven.
Nu heb ik gevraagd of zij me vergoeding kunnen geven voor de maanden dat ik niet gesport heb, vanwege de lockdown. Ze geven echter alleen aan dat ze toekomstige maanden vergoeden door geen subsidie/incasso te vragen voor die maanden. Alleen gezien het feit dat ik daar niet van kan profiteren (door een verhuizing), heb ik daar niet zo veel aan en wil ik graag weten wat mijn rechten zijn met betrekking hierop? Is de sportschool mij verplicht om (gedeeltelijk) geld terug te geven voor de maanden dat ik niet heb kunnen sporten, aangezien ik niet heb kunnen sporten op de manier zoals dat van tevoren was overeengekomen in een lidmaatschapscontract? Of is dit juridisch verantwoord wat de sportschool hier doet?

Met andere woorden zijn ze wel bereid mij de komende twee maanden aan lidmaatschap niet te laten betalen, maar willen geen geld teruggeven. Zoals eerder vernoemd heb ik hier dus niet veel aan.
Ik hoor graag welk advies u mij kunt geven en of ik daadwerkelijk recht heb op (volledige) vergoeding. Op internet kom ik er niet uit en hoor/lees ik tegenstrijdige dingen.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag